دسته‌بندی نشده

مقایسه کارت صدا و میکسر: کدام یک برای استودیو شما مناسب‌تر است؟

مقایسه کارت صدا و میکسر: کدام یک برای استودیو من مناسب‌تر است؟

وقتی که تازه شروع می‌کنید، طبیعی است که در انتخاب بهترین روش برای انتقال صدا به داخل و خارج از کامپیوتر دچار سردرگمی شوید. آیا باید یک کارت صدا مستقل تهیه کنید یا یک میکسر با کارت صدا داخلی؟ یکی از دلایل اصلی این سردرگمی، تنوع گسترده‌ای است که در بازار وجود دارد و انواع مختلف کارت صدا و میکسرها برای کاربردهای مختلف عرضه می‌شود. چون کارت صدا یا میکسر شما بخش اساسی جریان کاری صوتی شما هست، در این مقاله قصد داریم این دو ابزار را با هم مقایسه و تفاوت‌هایشان را بررسی کنیم تا مسیر شما برای انتخاب ابزار مناسب شفاف‌تر شود.

تفاوت بین کارت صدا و میکسر

ما قصد داریم کارت صدا مستقل — مانند Focusrite Scarlett 2i2 4th Gen، Universal Audio Apollo Twin X و Audient iD14 MKII — را با میکسرهای صوتی که دارای کارت صدا داخلی هستند — مانند PreSonus StudioLive AR8c، Yamaha AG06 Mk2 و Zoom LiveTrak L-8 — مقایسه کنیم. تمام این ابزارها به عنوان دستگاه‌های ورودی/خروجی صدا برای کامپیوتر شما عمل می‌کنند و این امکان را فراهم می‌کنند که با میکروفن‌ها، سازها و دستگاه‌های صوتی سطح لاین ضبط کنید. علاوه بر این، آن‌ها اتصال بیشتری و کیفیت صدای بهتری نسبت به سخت‌افزار صوتی پیش‌فرض کامپیوتر شما ارائه می‌دهند. وقتی از کارت صدای مستقل صحبت می‌کنیم، منظورمان هر اینترفیسی است که ورودی‌ها و خروجی‌های صوتی و کنترل‌های سطح صدا را ارائه می‌دهد اما ویژگی‌های سخت‌افزاری دیگری ندارد.

وقتی از میکسرهای رابط صوتی صحبت می‌کنیم، منظورمان یک میکسر صوتی است که یک کارت صدای داخلی برای کامپیوتر شما دارد و همچنین می‌تواند به عنوان یک میکسر مستقل بدون نیاز به اتصال به کامپیوتر عمل کند. در هر کدام از این دسته‌ها، گزینه‌های زیادی وجود دارد، از راه‌حل‌های بسیار ساده با تنها یک یا دو ورودی تا گزینه‌های حرفه‌ای با ده‌ها ورودی، پردازش صوتی داخلی و ویژگی‌های پیشرفته دیگر.

 وقتی تازه شروع می‌کنید، نیازی نیست که خیلی روی ویژگی‌های خاص هر محصول تمرکز کنید — حالا زمان آن است که مشخص کنید آیا برای شما بهتر است یک کارت صدای مستقل تهیه کنید یا یک میکسر با کارت صدای داخلی.

تفاوت بین کارت صدا و میکسر

انتخاب دستگاه ضبط مناسب برای نیازهای شما

به جای اینکه وقت زیادی را صرف بررسی ده‌ها رابط صوتی مختلف کنید و سعی کنید هرکدام را با استودیو خود تطبیق دهید، ابتدا روی نیازهای خود تمرکز کنید. آیا قصد دارید گروه‌هی ضبط کنید یا تک‌نفره؟ آیا استودیوی استریم با صدا و تصویر راه‌اندازی می‌کنید؟ آیا پادکست ضبط می‌کنید — گاهی به تنهایی و گاهی با مهمان؟ آیا ترجیح می‌دهید مسیریابی و پردازش سیگنال‌ها را با نرم‌افزار انجام دهید یا ترجیح می‌دهید کنترل‌های سخت‌افزاری اختصاصی برای مدیریت سیگنال‌ها داشته باشید؟ اگر تعداد میکروفن‌هایی که باید وصل کنید، تعداد خروجی‌های مانیتورینگ برای هدفون‌ها و دیگر موارد را پیش‌بینی کنید، می‌توانید گزینه‌های کارت صدا را محدودتر کنید. با این حال، بعد از این مرحله، همچنان یک سوال بزرگ باقی می‌ماند: آیا باید یک کارت صدا مستقل خریداری کنید یا یک میکسر با کارت صدا داخلی؟

کارت صدا مستقل

اگرچه یک کارت صدای مستقل به‌طور خاص برای شبیه‌سازی یک میکسر آنالوگ طراحی نشده، تقریباً تمام کارت صداها نرم‌افزار میکسینگ دارند که به شما امکان می‌دهد کنترل مشابه میکسر بر ورودی‌ها و خروجی‌ها داشته باشید. شما به این نرم‌افزار نیاز خواهید داشت تا میکس‌های هدفون برای هنرمندان تنظیم کنید، ورودی‌ها و خروجی‌ها را مدیریت کنید و سایر وظایف معمولی را انجام دهید. برخی از کارت صداها همچنین پردازش داخلی دارند که به شما این امکان را می‌دهد تا EQ، فشرده‌سازی یا افکت ریورب را به‌طور مستقل روی هر کانال اعمال کنید، و این ها از داخل نرم‌افزار میکسینگ قابل انجام است. به عبارت دیگر، بسیاری از کارت صداهای مستقل کنترل‌های مشابه میکسر روی سیگنال‌های شما فراهم می‌کنند — تنها کاری که باید انجام دهید این است که به کنترل پنل نرم‌افزاری دسترسی پیدا کنید. با این حال، تعداد کمی از کارت صداها وجود دارند که به شما این امکان را می‌دهند که افکت‌ها را مستقیماً از خود رابط اضافه کنید.

آیا این کار راحت است یا خیر، به شما و جریان کاری‌تان بستگی دارد — اگر شما یک تولیدکننده هستید که وکال‌ها را در DAW ضبط می‌کنید، دسترسی به یک پنجره جداگانه برای مدیریت زنجیره صوتی‌تان ممکن است بسیار کارآمدتر از زمانی باشد که یک استریمر همزمان می‌خواهد capture card و نرم‌افزار استریم خود را مدیریت کند.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید، ابعاد و شکل ظاهری دستگاه است — رابط‌های صوتی مستقل مانند Focusrite Scarlett 2i2 4th Gen فضای کمتری نسبت به میکسرهای مشابه با کارت صدای داخلی اشغال می‌کنند. در حالی که این کارت صداها می‌توانند روی میز شما قرار بگیرند، یک اینترفیس مستقل به راحتی می‌تواند از دید خارج شود یا در رک تجهیزات قرار گیرد. این ویژگی، اینترفیس‌های مستقل را به گزینه‌ای قابل حمل‌ تبدیل می‌کند.

کارت صدا مستقل

میکسر با کارت صدای داخلی

یکی از بزرگ‌ترین مزایای کار با میکسر سخت‌افزاری، کنترل فوری و دستی است. اگر بخواهید سطح یک کانال را در میکس هدفون خود بالا ببرید، میکسر 16 کاناله Yamaha MG16XU به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی به کنترل Aux مربوطه دسترسی پیدا کنید و آن را تنظیم کنید — بدون اینکه نیازی به باز کردن کنترل پنل نرم‌افزاری باشد. آیا می‌خواهید برای بهبود صدای خود اکولایزر و کمپرسور اعمال کنید؟ میکسر TASCAM Model 16 کنترل‌های مستقیمی برای این کارها روی خود دستگاه دارد — بدون نیاز به بارگذاری پلاگین‌ها یا دسترسی به منوی افکت‌ها. این ویژگی میکسرهایی با کارت صدای داخلی را برای کاربردهایی مثل پخش زنده، پادکست و استریمینگ بسیار مفید می‌کند. در چنین مواقعی، شما به اندازه کافی مشغول هستید و نیازی به ردیابی پنل‌های کنترل اضافی روی کامپیوتر ندارید.

نکته‌ای که هنگام جستجو باید در نظر داشته باشید این است که تمام میکسرهای دارای کارت صدا، ضبط صدای چن کاناله کامل را ارائه نمی دهند. این یعنی شما می توانید یک میکسر با دوازده ورودی فیزیکی یا بیشتر داشته باشید، اما این میکسر فقط میکس استریوی اصلی را به کامپیوتر شما ارسال می کند _ نه کانال‌های مجزا. این می توا برای پخش آنلاین و پادکست مناسب باشد، اما قطعا چیزی نیست که برای چند ترک کردن گروه موسیقی خود می خواهید (شما به کنترل کامل روی هر کانال جداگانه در DAW خود نیاز دارید، مگر اینکه به دنبال صدای یک دموی خام باشید).

یک نکته مهم که باید هنگام جستجو در نظر داشته باشید این است که همه میکسرهای با کارت صدا امکان ضبط صدای چندکاناله کامل را ارائه نمی‌دهند. این بدین معناست که ممکن است میکسر شما ورودی‌های فیزیکی زیادی داشته باشد، اما تنها میکس استریو اصلی را به کامپیوتر شما ارسال کند — نه کانال‌های فردی. این موضوع می‌تواند برای استریمینگ و پادکست‌ مفید باشد، اما قطعاً برای ضبط چندلایه از گروه موسیقی‌تان مناسب نیست (چرا که برای این کار، به کنترل کامل روی هر کانال در DAW خود نیاز خواهید داشت مگر اینکه بخواهید صدای یک دمو خام را بگیرید.  بنابراین، هنگام بررسی میکسرهای با رابط صوتی داخلی، باید توجه داشته باشید که آیا امکان ضبط چندلایه کامل را خواهید داشت یا نه. میکسر Solid State Logic BiG SiX یکی از گزینه‌های محبوب در بین میکسرها است دقیقاً به دلیل انعطاف‌پذیری در ضبط چندلایه که ارائه می‌دهد و همچنین کیفیت صدای بی‌نظیر آن.

میکسر با کارت صدای داخلی

در نهایت، اگرچه تمرکز اصلی ما بر روی ضبط استودیو است، باید اشاره کرد که برخی از میکسرهای دیجیتال مدرن ویژگی‌هایی دارند که آنها را برای استفاده در صحنه و استودیو به‌طور همزمان مناسب می‌سازد. به عنوان مثال، میکسر Allen & Heath Qu-16 Chrome Edition به‌خوبی قادر است کنسرت‌ها، کنفرانس‌ها، پنل‌های عمومی و حتی تولیدات تلویزیونی را مدیریت کند، به لطف حالت Automatic Mic Mixer که به‌طور خودکار تا 16 ورودی میکروفن را متعادل می‌کند! همچنین اپلیکیشن Qu-Pad به شما این امکان را می‌دهد که میکسر را از راه دور و از طریق iPad خود کنترل کنید، به‌طوری که می‌توانید در فضای محل حرکت کرده و صدای سیستم را به‌طور زنده تنظیم کنید.

مواردی که باید برای خرید میکسر یا کارت صدای مناسب در نظر بگیرید

قبل از خرید کارت صدای مستقل یا یک میکسر با کارت صدای داخلی نکات رایجی وجود دارد که قبل از تصمیم گیری در مورد خرید باید به آنها توجه کنید.

فانتوم پاور

اگر می خواهید از هر نوع میکروفنی (از جمله میکروفن‌های کاندنسر و میکروفن‌های داینامیک اکتیو) استفاده کنید،‌ باید مطمئن شوید که رابط یا میکسر شما دارای فانتوم پاور است. این یک ویژگی رایج است، اما برخی از کارت صداها ممکن است فقط روی یک یا دو ورودی، فانتوم پاور ارائه دهند. پیش بینی کنید که از چه نوع میکروفن‌هایی استفاده خواهید کرد و مطمئن شوید که برای هر کدام که به فانتوم پاور نیاز دارد، منبع تغذیه فانتوم در دسترس دارید (منیع تغذیه فانتوم اکسترنال در دسترس است اما کاربرد کمتری دارد). همچنین،‌ توجه داشته باشید که برخی از محصولات،‌ فانتوم پاور را برای تمام ورودی‌های خود به طور همزمان روشن یا خاموش می کنند. اگر میکروفن‌های ریبونی دارید که می خواهید همراه با میکروفن‌های کاندنسر از آنها استفاده کنید،‌ انتخاب کارت صدا / میکسرهایی که به شما امکان روشن/ خاموش کردن فانتوم پاور را برای کانال‌های جداگانه می دهند، می تواند مفید باشد.

کانال استریو و مونو

وقتی به تعداد کانال‌های یک میکسر نگاه می کنید،‌ معمولا تولید کنندگان تعداد ورودی‌های مونو و استریو را با هم اشتباه می گیرند. به عبارت دیگر،‌ یک میکسر 12 کاناله ممکن است در واقع فقط دو کانال مونو با ورودی‌های میکروفن و پنج کانال استریوی دیگر با ورودی‌های استریوی line-level برای هر کدام ارائه دهد. این ورودی‌ها برای کیبوردها،‌ ماشین درام‌ها و پخش کننده‌های رسانه مفید هستند، اما برای وصل کردن میکروفن‌های تکی مناسب نیستند. بهترین راه برای فهمیدن این موضوع که چه چیزهایی را می توانید به میکسر یا کارت صدایتان وصل کنید، این است که نگاهی دقیق به پنل‌های جلویی و پشتی بیندازید تا خودتان ببینید با چه نوع اتصالاتی باید کار کنید.

نوع ورودی‌ها

در کارت صداها و میکسرها، معمولا ورودی‌های حرفه‌ای XLR را برای میکروفن‌ها مشاهده خواهید کرد،‌ اما ورودی‌ها و خروجی‌های سطح لاین می توانند روی جک‌های TRS بالانس،‌ جک‌های TS غیر بالانس یا جک‌های RCA غیر بالانس باشند. خروجی‌های بلندگوهای مانیتور شما ممکن است هر یک از این موارد را ارائه دهند. نکته‌ی مهمی که باید بدانید این است که استفاده از یک آداپتور یا کابل آداپتور برای کار کردن دستگاه‌ها (مثلا برای اتصال خروجی‌های لاین ¼ اینچی کارت صدا به ورودی‌های لاین XLR مانیتورهای استودیویی نیاز است) یچ اشکالی ندارد. تا زمانی که خروجی‌های سطح میکروفن را با ورودی‌های سطح میکروفن و خروجی‌های سطح لاین را با ورودی‌های سطح لاین تطبیق می دهید،‌ در صورت نیاز هیچ مشکلی در استفاده از آداپتورها وجود ندارد.

منبع تغذیه

اگر به دنبال یک کارت صدای قابل حمل و نقل هستید،‌ باید کارت صدایی تهیه کنید که از طریق USB تغذیه شود و دیگر نیازی به اتصال به برق شهری نداشته باشد. بسیاری از کارت صداهایی که از برق باس پشتیبانی می کنند، شامل منبع تغذیه نیز می شوند، بنابراین می توانید از هر کدام که در آن زمان منطقی باشد استفاده کنید.

loopback برای استریمینگ

این بیشتر در مورد استریمرهایی که از مک استفاده می کنند صدق می کند، زیرا ویندوز ویژگی‌هایی برای تنظیم صدای ‌لوپ بک دارد. لوپ بک به زبان ساده به معنای بازگرداندن صدای کامپیوتر شما به کارت صدا یا میکسر، ترکیب آن با منابع ورودی مانند میکروفن و سپس انتقال مجدد آن میکس به کامپیوتر برای نرم افزار استریمینگ است. با کمی کابل کشی،‌ دستیابی به این امر نسبتا ساده است، اما برخی از میکسرها، مانند Yamaha AG06 Mk2، قابلیت loopback داخلی را ارائه می دهند تا این کار آسان شود. بنابراین، اگر قصد پخش زنده دارید،‌ نیاز به صدای لوپ بک را در نظر داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *