آموزش, معرفی محصول

بهترین میکروفن‌های اجرای زنده

بهترین میکروفن‌های اجرای زنده

مهم ترین نکته‌ای که هنگام انتخاب بهترین میکروفن‌های اجرای زنده وجود دارد کیفیت صدا است، صدا باید به خوبی شنیده شود. اما پیدا کردن میکروفن مناسب برای هر نوع صدا می تواند چالش برانگیز باشد. یک میکروفن می تواند برای کنترل صدای تیز عالی باشد. میکروفن دیگر وضوح بیشتری را به ارمغان می آورد تا به یک خواننده کمک کند تا در میکس متراکم صدا بهتر شنیده شود. یکی از میکروفن‌ها از نفوذ صداهای ناخواسته از سازهای دیگر در یک صحنه شلوغ جلوگیری می کند، در حالی که میکروفن دیگری از مقاومت بالایی برخوردار است و می تواند آسیب‌ها و افتادن‌های ناشی از یادگیری یک خواننده تازه کار را تحمل کند. هیچ راه حل یکسانی برای همه وجود ندارد.

علاوه بر این، انتخاب یک میکروفن نامناسب می تواند مشکل صدایی که حتی اکولایزر یا کمپرسور هم نمی توانند درست کنند، را بدتر می کند. اما انتخاب میکروفن مناسب برای خواننده یکی از سریع ترین راه‌های بهبود صدا و درست کردن آن از منبع است.

الگوی قطبی میکروفن‌ها

یکی از عوامل مهم هنگام خرید بهترین میکروفن‌های اجرای زنده، در نظر گرفتن صداهایی است که نمی خواهید بشنوید. صدای ساز، بلندگوهای FOH، مانیتورها، خواننده‌های اطراف، صدای HVAC، نویز محیط و… این صداهای ناخواسته می توانند یک میکس عالی را خراب کنند.

 به غیر از میکروفن‌های همه جهته (omnidirectional) که صدا را از هر جهت می گیرند، دیگر میکروفن‌ها برای دریافت از جهات خاصی طراحی شده‌اند و صدا را از سایر جهات رد می کنند.این ویژگی به الگوی قطبی میکروفن معروف است. انتخاب  الگوی مناسب می تواند کیفیت یک میکس زنده را بهبود بخشد.

میکروفن‌های کاردیوئید برای حذف صدا از پشت میکروفن، از جمله مانیتورهای floor، اسپیکرهای FOH با صدای بلند، یا جمعیت هیجان زده، عالی هستند. کاردیوئیدها نسبت به سایر الگوهای میکروفن صدای بیشتری را از کناره‌های میکروفن دریافت می کنند، که می تواند برای خواننده‌های که همیشه مستقیما در جلوی میکروفن آواز نمی خوانند یا ترجیح می دهند صدای محیط را در مانیتورهای داخل گوشی خود داشته باشند، مفید است.

الگوی سوپر کاردیوئید نسبت به کاردیوئید جهت دار تر است و صدای کمتری را از اطراف میکروفن دریافت می کند این الگو دارای یک منطقه حذف مخروطی است که به کاهش صدای اسپیکرهای جلو کمک می کند. با این حال، یک ناحیه حساس در پشت دارد که ممکن است صدای مستقیم از روبه روی خواننده، مانند مانیتور floor پر سر و صدا، را دریافت کند.سوپرکاردیوئیدها برای تاکید بر صدای خواننده و جداکردن آن از صدای محیط مناسب هستند.

میکروفن‌های هایپرکاردیوئید کمی تمرکز بیشتری نسبت به سوپرکاردیوئیدها دارند و حتی اطلاعات جانبی کمتری را به میکروفن منتقل می کنند. خوانندگان باید مستقیما در جلوی میکروفن بخوانند تا صدایی یکنواخت داشته باشند. منطقه حذف مخروطی در هایپرکاردیوئیدها وسیع تر از سوپر کاردیوئید است، اما ناحیه حساس در پشت آن بزرگ تر است صدای بیشتری از جلو به ویژه از طرف خواننده دریافت کند. این میکروفن‌ها برای کاهش نویز ناشی از سازها یا حجم بالای صدا در صحنه بسیار مناسب هستند.

انواع میکروفن‌ها

میکروفن‌های دینامیک

میکروفن‌های دینامیک برای دهه‌ها مورد استفاده برای موسیقی زنده بوده اند. در داخل کپسول میکروفن، یک غشای نازک در پاسخ به تغییرات فشار صدا واکنش نشان می دهد و یک سیم پیچ متصل به اطراف آهنربای کوچک و ثابت را حرکت می دهد. تغییر حاصل در میدان مغناطیسی یک جریان الکتریکی کوچک تولید می کند که می تواند توسط یک ترانسفورماتور به سیگنال سطح میکروفن تقویت شود.

میکروفن‌های دینامیک نقاط قوت مهمی دارند. به دلیل حساسیت کمتر نسبت به میکروفن‌های کاندنسر، مخصوصا در مورد فرکانس‌های بالا، معمولا از نظر صوتی نرم تر و کمتر مستعد دریافت نویز محیط یا فیدبک هستند. اما در عوض، جزئیات کمتری را نسبت به میکروفن‌های کاندنسر ضبط می کنند و ممکن است صدای خوبی ایجاد نکند. نزدیک شدن بیش از حد خواننده به میکروفن نیز می تواند باعث تقویت فرکانس‌های بم و بروز پدیده‌ای به نام ” proximity effect” شود. میکروفن‌های دینامیک بر بخشی خاص از محدوده شنوایی انسان تمرکز دارند و به جای پوشش کامل محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز، فقط به قسمت‌های خاصی توجه می کنند. همچنین، این میکروفن‌ها قادرند سطوح بالای فشار صوتی را به خوبی مدیریت کنند، که این ویژگی آن‌ها را برای استفاده در شرایط با صدای بالا مناسب می سازد. این ویژگی‌ها برای صدای زنده عالی هستند، به ویژه در ترکیب‌های متراکم سازها و مشارکت پرشور جماعت در موسیقی. مکانیک ساده آنها موجب دوام و صرفه جویی در هزینه می شود. خروجی پایین آنها نویز ناشی از دست زدن را کاهش می دهد. که برای خوانندگان کم تجربه بسیار مفید است. خوانندگانی با صدای نازک می توانند با کنترل فاصله از کپسول میکروفن، عمق و گرمای بیشتری به صدای خود اضافه کنند. همچنین، میکروفن‌های دینامیک نویز ناشی از منابع صوتی روبرو با خواننده را به خوبی کاهش می دهند. برای کنترل صدای یک خواننده با صدای خیلی بلند یا برای قرار دادن یک خواننده پس زمینه در پشت خواننده اصلی،  از یک میکروفن دینامیک استفاده کنید. این میکروفن به ویژه زمانی که از یک بلندگوی مرکزی یا مانیتورهای بلند صدای رو به خواننده استفاده می کنید، کارآمد است. همچنین، میکروفن‌های دینامیک برای خوانندگانی که هنوز در حال یادگیری نحوه صحیح استفاده از میکروفن هستند، بسیار مفید است.

میکروفن دینامیک Audio-Technica PRO61

میکروفن کاندنسر

میکروفن‌های کاندنسر به دلیل حساسیت بالایشان در استودیو بسیار رایج هستند، اما پیشرفت‌های تکنولوژیکی و ادغام IEM و صحنه‌های بی صدا به کاندانسرها اجازه می دهد در تنظیمات زنده قرار گیرند. کپسول میکروفن کاندنسر سبک تر از میکروفن دینامیک است و حاوی یک دیافراگم نازک و رسانا  است که نزدیک به صفحه پشتی که با برق (فانتوم) شارژ می شود، معلق است. صدای وارد شده به  دیافراگم را به ارتعاش در می آورد و تغییر ظرفیت خازنی حاصل، سیگنال خروجی را تولید می کند. میکروفن‌های کاندانسرمعمولا محدوده فرکانس وسیعی را پوشش می دهند و وضوحی که دارند، تمام جزئیات صدای خواننده را منتقل می کند. کاندنسرهایی که دیافراگم بزرگی دارند، حساسیت بالاتری در تمام طیف فرکانسی ارائه می دهند که می تواند به صدای نازک یا باریک گرما و عمق اضافه کند. از طرفی کاندنسرهای با دیافراگم کوچک معمولا تندتر هستند و می توانند فرکانس‌های بالاتر را برای خوانندگان با صدای تیره تقویت کنند.

به دلیل حساسیت میکروفن‌های کاندنسر، این میکروفون‌ها ممکن است صدای اضافی از سنج‌های نزدیک، سیگنال مانیتورهای floor یا صداهای مانیتورهای داخل گوشی را دریافت کنند. همچنین، ممکن است برای خوانندگان کم تجربه در برابر سوت زدن و صداهای تیز، کم تحمل باشند، اما این مسائل با تجربه و تمرین قابل حل هستند. به دلیل جزئیات بالای میکروفن‌های کاندنسر،‌ این میکروفن‌ها ممکن است درمانیتورهای داخل گوشی صدای خشن تری ایجاد کنند. میکروفن‌های کاندنسر از اجزای بسیار حساسی ساخته شده‌اند و ممکن است آسیب پذیرتر باشند، اما در دستان خواننده مناسب،‌ می توانند زندگی و شخصیت خاصی به صدا ببخشند. بیشتر میکروفن‌های کاندنسر برای تولید سیگنال به برق فانتوم نیاز دارند، با این حال چون تمام منابع برق فانتوم یکسان نیستند، برخی از کاندنسرها که به برق بیشتری نیاز دارند ممکن است به انريی بیشتری نسبت به برخی از کنسول‌های صوتی که توان کافی ندارند،‌نیاز داشته باشند. میکروفن کاندنسر را برای خواننده اصلی که می خواهید در میکس بر جسته شود،‌ در نظر بگیرید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *