میکروفنهای بی سیم چگونه کار می کنند؟
عوامل زیادی برای انتخاب میکروفنهای بی سیم وجود دارد. در این مقاله نکاتی جهت راهنمایی شما برای انتخاب میکروفن مناسب با نیازها و بودجه شما بیان می شود.
مزایای استفاده از میکروفنهای بی سیم
چرا میکروفنهای وایرلس؟ آیا ارزش خرید را دارند؟ پاسخ بله هست، مانند لپتاپ، لوازم جانبی رایانه و تلفنهای هوشمند، از طریق Wi-Fi و بلوتوث کار می کنند که برای بسیاری از افراد تجهیزات کسب و کارشان به حساب می آید، برای بسیاری ازهنرمندان و مجریان نیز میکروفنهای بی سیم مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه براین، میکروفنهای بی سیم مزایای زیادی نسبت به میکروفنهای با سیم خود دارند.
آنها امکان جابجایی را برای شما فراهم می کنند
با یک میکروفن بی سیم، به راحتی می توانید در حین اجرا بدون مانع حرکت کنید.
ظاهری تمیز برای فضای عملکرد شما ایجاد می کنند
میکروفنهای بی سیم تضمین می کنند که حواس مخاطبان شما با وجود سیمها پرت نمی شود و ظاهری تمیز هم در دوربین و هم روی صحنه در مقابل تماشاگران اجراهای زنده به شما ارائه می دهد.
بدون استفاده از کابل
کابلهای میکروفن به دلیل خراب شدن و نیاز به تعویض بدنام هستند. کابلها همچنین ممکن است در حین اجرا آسیب ببینند یا قطع شوند که منجر به بروز مشکل می شوند. میکروفنهای بی سیم نه تنها به شما اجازه می دهند بدون مانعی حرکت کنید، بلکه می توانید بدون ترس از اصابت کردن به کابلها، کار خود را انجام دهید.
آناتومی یک سیستم بی سیم
یک سیستم میکروفن بی سیم معمولی از سه جز تشکیل شده است: یک میکروفن، یک فرستنده و یک گیرنده.
میکروفن
تمام میکروفنها یک هدف دارند: ضبط صدا.
پنج نوع میکروفن بی سیم برای کاربردهای مختلف طراحی شدهاند:
- Handheld wireless microphones میکروفنهای بی سیم دستی همان هدفی را انجام می دهند که یک میکروفن دستی سیمی معمولی انجام می دهد و به خواننده اجازه می دهد میکروفن را در دست بگیرید.
- Lavalier microphones ، به صورت گیرهای طراحی شدهاند و صدایی با کیفیت بالا در برنامههای گفتاری ارائه می کنند.
- Headworn microphones، هدستهایی مقاوم، راحت و باقابلیت قرارگیری آسان هستند که برای بازتولید صدای کامل و واضح طراحی شدهاند و آنها را به انتخابی عالی برای مجریان تبدیل می کند.
- Clip-on instrument microphones دارای طراحی گیرهای یقه غازی با قابلیت قرارگیری آسان هستند و برای مقاومت در برابر فشار صدای بالای سازهای بادی چوبی، برنجی و کوبهای ساخته شدهاند.
- Electric guitar and bass wireless systems از میکروفن استفاده نمی کنند بلکه از یک کابل برای اتصال مستقیم ابزار شما به سیستمهای دیگر استفاده می کنند.
فرستنده
فرستنده، سیگنال صوتی را از میکروفن به سیگنال رادیویی تبدیل می کند. دو نوع فرستنده وجود دارد:
- فرستندههای میکروفن دستی، یک میکروفن دستی و یک فرستنده در یک محفظه قرار میگیرند.
- Bodypack فرستندههایی هستند که دارای تسمه یا بند گیتار هستند و دارای کانکتوری هستند که میکروفنهای لاوالیر، Headworn و گیرهای و همچنین کابلهای گیتار الکتریک و باس را در خود جای می دهند.
گیرنده
گیرنده سیگنالهای رادیویی ارسال شده توسط فرستنده را دریافت می کند و آنها را دوباره به سیگنال صوتی تبدیل می کند.
- گیرندههای مدولار به دو شکل هستند، مستقل یا به صورت قفسهای نصب می شوند و معمولا با برق AC تغذیه می شوند.
- گیرندههای قابل حمل از نظر فیزیکی شبیه فرستندههای bodypack هستنند، اما عملکرد معکوس را انجام می دهند. آنها معمولا با باتری کار می کنند.
- گیرندههای پدال گیتار برای نوازندگان گیتار الکتریک و باس در نظر گرفته شدهاند.
سیستمهای بی سیم جمع و جور برای استریمرها
میکروفنهای بی سیم برای سازندگان محتوا و متخصصان موبایل ساخته شدهاند. آنها معمولا حاوی میکروفنها، فرستندهها و گیرندههای چند منظوره در یک پکیج قرار دارند که به راحتی می توانید آنها را نصب کنید.
کدام میکروفن بی سیم برای شما مناسب است؟
سیستمهای بی سیم، همراه با میکروفن و فرستنده، به مجریان امکان اجرای فوق العاده را می دهند.
خوانندگان
فرستنده میکروفن دستی، که همراه با یک گیرنده مدولار استفاده می شود، رایج ترین انتخاب برای خوانندهها است. این نوع سیستم به خواننده این امکان را می دهد که نه تنها میکروفن را در دست خود نگه دارد، بلکه به طور فیزیکی فاصله بین دهان خود و میکروفن را برای حداکثر بیان هنری کنترل کند.
خوانندگان فعال و مربیان تناسب اندام
یک میکروفن headworn که به همراه فرستنده بادی پک و یک گیرنده مدولار استفاده می شود، امکان حرکت نامحدود بدون دست را فراهم می کند که برای خوانندههای رقصنده، نوازندگان کیبورد و درامر، مربیان تناسب اندام و رقص ایده آل است.
مجریان، رهبران عبادت و بازیگران صحنه
یک میکروفن lavalier یا یک میکروفن headworn که کنار فرستنده بادی پک و یک گیرنده مدولار استفاده می شود، یک انتخاب عالی برای مجریان، رهبران عبادت و بازیگران صحنه است.
Video وENG
یک فرستنده میکروفن دستی یا یک میکروفن لاوالیر و یک فرستنده bodypack که در کنار یک گیرنده قابل حمل استفاده می شوند، برای برنامههای ویدئویی و ENG عالی هستند، زیرا گیرنده قابل حمل را می توان مستقیما روی دوربین نصب کرد.
نوازندگان هورن و پرکاشن
یک میکروفن گیرهای که همراه با فرستنده بادی پک و یک گیرنده مدولار استفاده می شود، ترکیب مناسبی برای نوازندگان هورن و پرکاشن هستند.
نوازندگان گیتار الکتریک و باس
وصل شدن به فرستنده بادی پک، همراه با گیرنده پدال گیتار، راه حل عالی بدون کابل را برای نوازندگان گیتار الکتریک و باس ارائه می دهد.
سازندگان محتوا
یک سیستم بی سیم جمع و جور و همه کاره بهترین انتخاب برای استریمرها، گیمرها و سازندگان محتوا است.
باندهای فرکانس بی سیم
سیستمهای میکروفن بی سیم، مانند اکثر دستگاههای بی سیم، صدا را بر روی یک فرکانس خاص یا بر روی باندهای فرکانس خاصی ارسال و دریافت می کنند. رایج ترین باندهای فرکانسی مورد استفاده توسط میکروفنهای بی سیم، باند تلویزیون UHF، باند 900 مگاهرتز و باند 2.4 گیگاهرتز است.
UHF TV Band
باند تلویزیون UHF که بین 470 مگاهرتز و 608 مگاهرتز قرار دارد، اغلب توسط سیستمهای میکروفن بی سیم استفاده می شود. برای فعالیت در این باند نیازی به مجوز ندارید، اما برای استفاده از فرکانسهای موجود در آن، نباید توسط هیچ کانال تلویزیونی محلی ادعا شود. اکثر شهرها، به ویژه شهرداریهای بزرگتر، تعداد قابل توجهی ایستگاههای تلویزیونی دارند، اما معمولا حداقل فرکانسهای بلا استفاده برای کاربران بی سیم وجود دارد. از آنجایی که شهرهای مختلف از فرکانسهای مختلف از فرکانسهای متفاوتی برای کانالهای تلویزیونی محلی خود استفاده می کنند، فرکانسهای موجود از شهری به شهر دیگر متفاوت است.
باند 900 مگاهرتز
باند 900 مگاهرتز، به ویژه 902 مگاهرتز تا 928 مگاهرتز، باند فرکانس دیگری است که اغلب توسط سیستمهای میکروفن بی سیم استفاده می شود. این فرکانسها خارج از محدوده کانالهای تلویزیونی هستند و برای فعالیت در آنها نیازی به مجوز ندارید. استفاده از باند 900 مگاهرتز در ایالات متحده قانونی است، اما در تمام نقاط جهان اینطور نیست. بنابراین، اگر تور هایی در سراسر جهان برگزار می کنید، بهتر است با نهاد نظارتی محلی برای اطمینان از رعایت قوانین آنها مشورت کنید.
باند 2.4 گیگاهرتز
باند 2.4 گیگاهرتز نیز توسط برخی از سیستمهای میکروفن بی سیم استفاده می شود. می توان از آن، بدون مجوز در هر نقطه از جهان استفاده کرد. با این حال، بزرگترین مانع باند 2.4 گیگاهرتز این است که دستگاههای Wi-Fi از باند فرکانسی یکسانی استفاده می کنند، به این معنی که پتانسیل قابل توجهی برای تداخل وجود دارد.
اطلاعات بیشتر درباره فرکانسهای بی سیم
وقتی صحبت از انتخاب فرکانس به میان می آید، برخی از میکروفنهای بی سیم سیستمهای فرکانس ثابت هستند، به این معنی که فرکانس کاری آنها از پیش تنظیم شده است و نمی توان آنها را تغییر داد. اگر از میکروفن بی سیم خود در یک منطقه استفاده می کنید، ممکن است بتوانید از این مشکل خلاص شوید، مشروط بر اینکه ایستگاههای تلویزیون محلی فرکانس پخش خود را تغییر ندهند. گفته می شود، سیستمهای فرکانس ثابت به دلیل قابلیتهای عملیاتی محدود، عموما ارزان تر هستند. اکثر سیستمهای میکروفن بی سیم مدرن، سیستمهای فرکانس سریع هستند، به این معنی که شما می توانید به سرعت و به راحتی فرکانس کاری آنها را تغییر دهید تا از تداخل کانالهای تلویزیونی و سایر سیگنالهای بی سیم جلوگیری کنید. بسیاری از سیستمهای فرکانس سریع دارای ویژگیهای اسکن و همگام سازی هستند که به شما امکان می دهند یک کانال را به طور خودکار پیدا کنید و فرستنده و گیرنده خود را با آن همگام کنید.
سیستمهای میکروفن بی سیم رده بالا دارای تنوع طراحی هستند. این به این معنی است که گیرنده سیستم شامل دو بخش گیرنده مستقل است که هر یک آنتن خاص خود را دارد تا از فرستنده میکروفن بی سیم شما ارسالها را دریافت کند. این واحد در هر زمان تنها یکی از بخشهای گیرنده خود استفاده می کند و از یک مدار مقایسه در زمان واقعی استفاده می کند و همیشه آنتی که قوی ترین سیگنال را دارد مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از چندین میکروفن بی سیم به طور همزمان
اگر بیش از یک میکروفن بی سیم به طور همزمان استفاده می کنید، مهم است توجه داشته باشید که برای عملکرد و انتقال مناسب به هر میکروفن باید فرکانس جداگانه اختصاص داده شود. از آنجایی که هر میکروفن بی سیم، فضایی را در یک باند فرکانسی خاص اشغال می کند، وقتی از چندین میکروفن به طور همزمان استفاده می کنید، فرکانسهای جداگانه آنها باید از هم فاصله داشته باشند تا از تداخل جلوگیری شود. اگر فرکانسها خیلی نزدیک به هم تنظیم شوند، میکروفنها با یکدیگر رقابت می کنند و تداخل بی سیم و افت کیفیت را تجربه خواهید کرد.
هر چه فرستندهها و گیرندههای بیشتری را به طور همزمان مستقر کنید، جداسازی فرکانسها با مشکل بیشتری مواجه خواهد شد، زیرا پهنای باند فرکانسی بسیار زیادی وجود دارد. سیستمهای سطح بالاتر انتخاب فرکانس و انعطاف پذیری بیشتری را به شما می دهند. علاوه براین، سیستمهای سطح بالا با در نظر گرفتن دکلهای بی سیم بزرگ طراحی شده اند، بنابراین ویژگیهایی را در اختیار شما قرار می دهند که به شما امکان می دهد چندین گیرنده و فرستنده را بهتر ترکیب کنید.
آنالوگ یا دیجیتال
از نظر فنی، چیزی به نام ” digital wireless” وجود ندارد – تمام میکروفنهای بی سیم به یک موج حامل آنالوگ متکی هستند. تفاوت در روشی است که واحد سیگنال حامل را مدوله می کند. سیستمهای بی سیم آنالوگ فرکانس حامل را با سیگنال میکروفن واقعی تعدیل می کنند. از سوی دیگر، سیستمهای دیجیتال، سیگنال دیجیتال را بر روی آنالوگ کد می کنند.
هر دو سیستم آنالوگ و دیجیتال، کیفیت صدای عالی را ارئه می دهند. سیستمهای دیجیتال اغلب دارای محدوده دینامیکی و پاسخ فرکانسی بهتری هستند، زیرا سیستمهای آنالوگ از نوعی فشرده سازی و گسترش پویا (a.k.a. companding) استفاده می کنند که می تواند بر کیفیت صدای آنها تاثیر بگذارد.
یکی دیگر از موارد قابل توجه، تاخیر (Latency) می باشد. در حالی که حتی سیستمهای آنالوگ ارزان قیمت از نظر طراحی دارای تاخیر ناچیزی هستند، اکثر سیستمهای دیجیتال حداقل تاخیر را نشان می دهند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که مشخصات تاخیر از سیستمی به سیستم دیگر متفاوت است و شما از تاخیر ناچیز با سیستمهای دیجیتال پیشرفته لذت خواهید برد. بنابراین، اگر به دنبال یک سیستم بی سیم دیجیتال با تاخیر کم هستید، به ویژگی تاخیر توجه بسیاری داشته باشید.
RF interference می تواند در سیستمهای بی سیم آنالوگ و دیجیتال رخ دهد، اما فیلتر کردن نویز از یک سیستم دیجیتال آسان تر است. سیستمهای دیجیتال صدای شما را به سیگنال دیجیتال در فرستنده تبدیل می کنند، اطلاعات دیجیتال را به گیرنده شما ارسال می کنند و سپس آن را به آنالوگ تبدیل می کنند. از آنجایی که گیرنده فقط دادههای دیجیتال توجه دارد، نویز و تداخل آنالوگ مشکلی ندارند. گیرنده به سادگی هر چیزی که صفر و یک دیجیتال نیست را نادید می گیرد.
اگر امنیت یک عامل مهم برای شما هست، بنابراین دیجیتال انتخاب بهتری برای شما می باشد. اکثر سیستمهای بی سیم دیجیتال سطح بالاتر از کد گذاری AES 256-bit استفاده می کنند تا انتقالهای شما ایمن باشد.
نکات مفید
یکی از نکات مهم هنگام تحقیق در مورد سیستمهای بی سیم که می بایست بررسی کرد، انتخاب سیستمی که متناسب با نیازهایتان هست. فضایی که می خواهید در آنجا از سیستم خود استفاده کنید از چه ابعادی برخوردار است؟ شما باید مطمئن باشید که محدوده عملیاتی سیستم شما (فاصله از استیج تا گیرنده) پوشش کافی را ارائه می دهد. چه مدت بین شارژ از سیستم خود استفاده خواهید کرد؟ مطمئن باشید سیستمی که انتخاب می کنید عمر باتری کافی را برای شما فراهم می کند.
آخرین نکته مفید این است که آنتن گیرنده بی سیم خود را با مدل RF Venue ارتقا دهید. آنتنهای توربو شارژ و لوازم جانبی بی سیم می توانند سیگنالهای متعدد را بهتر از اکثر آنتنهای استوک مدیریت کنند و اگراز فرستندههای متعدد استفاده می کنید، به شما کمک می کنند تا از مشکلات RF عبور کنید.