آموزش

تفاویت بین میکس و مسترینگ چیست؟

تفاویت بین میکس و مسترینگ چیست؟

شما برای چیزی که می خواهید همیشه تمرین می کنید. آهنگ‌های زیادی نوشتید و الهام گرفتید و اکنون می خواهید موسیقی خود را تولید کنید. پس از کجا شروع می کنید؟ تولید موسیقی یک فرآیند پیچیده است. مراحل بسیاری دارد و برای افرادی که تازه کار هستند کمی سخت است. به سه مرحله تقسیم می شود: ترکینگ، میکس و مسترینگ.

ترکینگ(Tracking): برای ضبط صدا در DAW است.(یک اصطلاح فنی در حوزه ضبط)

میکس(Mixing): شامل تنظیم و ترکیب آهنگ‌ها در قالب استریو یا چند کاناله است که به آن میکس گفته می شود.

مسترینگ (Mastering): پردازش میکس شما به شکل نهایی آن است تا برای توزیع آماده شود، که ممکن است شامل انتقال و توالی آهنگ‌ها باشد.

ترکینگ بسیار ساده است، اما برخی افراد فرق بین میکس و مسترینگ را نمیدانند ما در این مقاله قصد داریم نکاتی در این مورد مطرح کنیم.

میکس چیست؟

پس از اتمام ضبط آهنگ‌های تکی خود، پروژه شما آماده میکس است. نحوه کار هر مهندس میکس فرق می کند، اولین قدم هوشمندانه این است که آهنگ‌های خود را سازماندهی کنید. با انتخاب یک اسم برای موزیکتان شروع کنید. به طور مثال ” Ld Vox” بسیار بهتر و منطقی تر از ” audio_track_14.wav” است. پلاگین‌های مربوط به گین را روی آهنگ‌هایتان اعمال کنید تا مطمئن شوید که صدای آنها خیلی بلند، کم نباشند. از فیدرهای DAW برای تنظیم سطوح هر آهنگ استفاده کنید. سپس با اعمال PAN می توانید به هر عنصر یک فضای مشخص دهید تا استیج صوتی شما بالانس شود. در مرحله بعد فیلترهای highpass، lowpass  و EQ را روی ترک خود اعمال کنید تا بتوانید فرکانس‌هایی که فراتر از محدوده شنوایی ما هستند را حذف کنید. از کمپرسورها برای کنترل محدوده دینامیکی هر ترک استفاده می شوند. EQ و فشرده سازی، همچنین reverb، delay، modulation، saturation و افکت‌های دیگر را هم می توانید روی ترک خود اعمال کنید.(همچنین می توانید بسته به سلیقه خودتان افکت‌ها را روی کل میکس اعمال نمایید.)

در طول فرآیند میکس، زمانی که می خواهید تنظیمات شما در زمان پخش به درستی انجام شود، ویرایش می کنید، آهنگ و زمان را تنظیم می کنید، رنگ‌ها را دستکاری می کنید، سطوح آهنگ را تغییر می دهید و اتوماسیون را اعمال می کنید. میکس شما باید در اکثر سیستم‌های پخش، عالی باشد، در غیر این صورت در استودیوی شما بد به نظر می رسد. به همین دلیل مهم است که میکس خود را با هدفون یا اسپیکر تست کنید.(ماشین شما برای این کار عالی است.)

وقتی همه چیز آنطور که می خواهید انجام می شود، کارشما با میکس به اتمام رسیده است. 

نرم افزارهای پیشنهادی برای میکس:

FabFilter Pro-Q 3 EQ and filter plug-in

Waves Renaissance Maxx plug-in bundle

Solid State Logic SSL Native Essentials plug-in bundle

iZotope Neutron 3 Standard mixing suite

مسترینگ چیست؟

وقتی میکس شما تمام شد، زمان انجام مسترینگ فرا می رسد. فرآیندی که قبل انتشار باید انجام داد. هدف اصلی مسترینگ این است که میکس شما به بهترین نحو ارائه و روی سی دی، وینیل یا اینترنت توزیع شود. در طول مسترینگ، از اکولایزرهای فاز خطی، کمپرسورها، لیمیتر brickwall، افکت‌های تقویت کننده صدا مانند اکولایزرهای کاراکتر، استریو وایندر، tape saturation استفاده می کنید تا صدایی رادیویی به میکس خود بدهید. استفاده از میتر ضروری است. مهم ترین رکن مسترینگ ظرافت کار است. اگر میکس شما نیاز به تغییر دارد، می بایست به مرحله میکس برگردید و تا بفهمین چه چیزی را اشتباه انجام داده اید. مسترینگ، مشکلات میکس را بر طرف نمی کند بلکه یک میکس خوب را تقویت می کند. بسیاری از مهندسان دوست دارند در حین میکس افکت‌های مسترینگ یا پردازش را در گذرگاه 2 خود قرار دهند. این یک روش قانونی است اما، با مسترینگ امکان پذیر نمی باشد. مسترینگ فرآیندی مجزا با هدف نهایی کاملا متفاوت از میکس است. زمانی که شما برای پردازش میکس خود از 2-bus استفاده می کنید، به سادگی با پلاگین‌های اضافی می توانید بهترین خود را ارائه دهید.

 مسترینگ مرحله‌ای است که آلبوم خود را مونتاژ می کنید – ترتیب قرار دادن آهنگ‌ها نیز به دلخواه شما است. برای داشتن یک میکس هماهنگ و خوب باید حجم هر آهنگ را تنظیم کنید. فاصله و محو شدن را به ابتدا و انتهای آهنگ‌ها اضافه کنید – دوثانیه استاندارد است (اما اجباری نیست). در نهایت، نام آهنگ‌ها را برچسب بزنید، کدهای UPC/EAN codes، CD Text و ISRCs را اضافه کنید. ما معمولا توصیه می کنیم قبل از شروع فرآیند مسترینگ – تا زمانی که ممکن است – پس از اتمام میکس مدتی صبر کنید. تا اگر میکس شما آن چیزی که انتظار داشتید نبود، دوباره تنظیماتی را روی آن انجام دهید. اینکه شخص دیگری مستر میکس شما باشد، بهتر است. حتی اگر شخصی که میکس شما را مسترینگ می کند، در همان سطح مهارت شما باشد، باز هم از اهمیت بالایی برخوردار است. با این اوصاف ما هرگز نمی گوییم بر موسیقی خود مسلط نباشید. آیا می خواهید در مورد مسترینگ بیشتر بدانید در ادامه با جزئیات بیشتری بررسی می کنیم. همچنین برخی از نرم افزارهای مسترینگ را معرفی می کنیم.

نرم افزارهای پیشنهادی برای مسترینگ:

FabFilter Pro-L 2 brickwall limiter plug-in

iZotope Ozone 9 Standard mastering suite

iZotope Insight 2 Essential metering suite

6 تفاوت مهم بین میکس و مسترینگ

  1. میکس باعث ایجاد تعادل بین عناصر می شود. به آهنگ‌ها نظم می بخشد و مسترینگ به آن جلوه نهایی را می دهد. در نتیجه، می توانید یک میکس را بدون مسترینگ ایجاد کنید، اما نمی توانید یک رکورد را بدون میکس، مسترینگ کنید.
  1. میکس به شما این امکان را می دهد به هر ساز در یک آهنگ دسترسی داشته باشید. نیاز به وکال اصلی بیشتری دارید؟ مشکلی نیست. در حین مسترینگ، فقط به میکس نهایی دسترسی دارید. این تغییر تعادل بین عناصر را بسیار دشوارتر می کند.
  1. در هر دو مرحله میکس و مسترینگ، شما در تلاش برای رسیدن به تعادل هستید. تفاوت در آن است که در حین انجام میکس شما در حال بالانس کردن سازهای خود هستید. اما در مسترینگ شما در حال متعادل سازی آهنگ‌های کامل شده و محتوا هستید. به زبان ساده میکس باعث هماهنگی سازها و مسترینگ موجب هماهنگی آهنگ‌ها می شوند.
  1. مراحل میکس می تواند بسیار زیاد باشد. به طور مثال یک تنظیم ساده راک یا پاپ به راحتی می تواند شامل بیش از 32 ترک باشد، و حتی پروژه‌های پیچیده می توانند صدها آهنگ داشته باشند. از سوی دیگر، جلسات مسترینگ معمولا از یک فایل استریو یا چند ترکی در هر آهنگ یا احتمالا چندین پایه تشکیل شده است.
  1. در حین میکس، تنظیمات زیادی را در هر آهنگ انجام می دهید – که برخی از آنها ممکن است بسیار سنگین باشند. به هر حال، ترفندهای شما فقط بر آن عنصر خاص تاثیر می گذارد. مسترینگ کاملا بر عکس است، از خصوصیات کوچکی استفاده می کند که بر کل آهنگ تاثیر می گذارد.
  1. فرآیند میکس در مورد تقویت بینش هنرمند است، اطمینان از اینکه هدف عاطفی اصلی منتقل شود. از طرف دیگر در مسترینگ کیفیت صدا مهم است. این تضمین می کند که آهنگ شما بهتر از آهنگ‌های دیگر است.

نتیجه

هر دو میکس و مسترینگ موضوعات پیچیده‌ای هستند – در واقع، کتاب‌های کاملی به هر یک اختصاص داده شده است. این مقاله به عنوان یک آغازگر برای مبتدیان در نظر گرفته شده است. اگر می خواهید درباره نحوه میکس یا مسترینگ موسیقی خود اطلاعات بیشتری کسب کنید با متخصصین پسکو تماس بگیرید. آنها اطلاعات کافی در این زمینه را در اختیار شما قرار خواهند داد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *