آموزش

چگونه اولین میکروفن خود را برای اجرای زنده یا استودیو بخریم؟

چگونه اولین میکروفن خود را برای اجرای زنده یا استودیو بخریم؟

انتخاب میکروفن بین گزینه‌های مختلف برای مبتدیان کمی سخت می باشد. تفاوتی ندارد که شما میکروفن را برای چه کاری می خواهید،( ضبط یا اجرای موسیقی زنده، کاور، پادکست و موارد دیگر) در این مقاله نکاتی بیان می شود که شما راحت تر و با اطلاعات بیشتر بتوانید اولین میکروفن خود را بخرید.

نکاتی که برای خرید میکروفن باید رعایت شود:

  1. تعیین هدف از خرید میکروفن
  2. انتخاب الگوی قطبی مناسب
  3. نوع میکروفن

تعیین هدف از خرید میکروفن

کسانی که قصد خرید اولین میکروفن خود را دارند، می بایست با توجه به منبع صدا، فضای ضبط و اهداف کاری انتخاب درستی انجام دهند. سایت peskco دارای انواع میکروفن از برندهای متنوع و باکیفیت می باشد. یکی از راه‌های شروع برای خرید میکروفن، فهرست کردن سازها و منابع صوتی برای ضبط است. هر چه تعداد آن کمتر باشد تصمیم گیری هم راحت تر خواهد شد. اگر لیست طولانی باشد، سعی کنید منابع را براساس اهمیت، دسته بندی کنید.

اگر شما خواننده و نوازنده هستید باید این موارد در نظر داشته باشید که آیا می خواهید به طور جداگانه صدای خود و سازها را ضبط کنید تا کنترل دقیق تری بر روی کار خود داشته باشید یا برای اجرای زنده یا نمایش قصد رکورد تک ترک را دارید؟   

همچنین فضایی را که می خواهید کار ضبط خود را انجام دهید نیز می بایست در نظر بگیرید. آیا در یک اتاق می خواهید ضبط کنید یا در مکان عمومی؟ تُن صدا بلند است یا کم؟ صدا از فضای بیرون بر روی ضبط شما تاثیر می گذارد؟  

انتخاب الگوی قطبی مناسب

صرف نظر از تجربه، همه ما می دانیم که میکروفن‌ها باید نزدیک منبع صوتی قرار بگیرند. این یک موضوع فیزیکی است اما میکروفن‌ها بسته به الگوهای قطبی خود صدا را متفاوت دریافت می کنند. با توجه به طراحی و ساخت، میکروفن‌ها به صدایی که از جهات مختلف می آیند با درجات مختلفی از حساسیت پاسخ می دهند که الگوی قطبی گفته می شود. الگوی قطبی میکروفن، مشخص می کند که از چه جهاتی می توانید صدا را ضبط نمایید. که انواع مختلفی دارد.

Cardioid:  میکروفن با الگوی قطبی کاردیوئید اغلب برای کسانی که تجربه اول در ضبط صدا را کسب می کنند، انتخاب مناسبی است. این الگو به شکل قلب معکوس می باشد و تمرکز این الگوی قطبی بر روی جلوی میکروفن هست و در طرفین حساسیت کمتری را نشان می دهد. میکروفن‌های الگوی کاردیوئید بیشترین کاربرد را دارند. برای وکال، گیتار، درامز و موارد دیگر عالی هستند.

Omnidirectional: الگوی قطبی همه جهته یا Omnidirectional یک الگوی دایره‌ای با حساسیت 360 درجه است که می تواند از تمام جهات صدا را دریافت کند. یک میکروفن همه جهته می تواند به خوبی چندین صدا را ضبط کند، که این میکروفن‌ها برای استریم، فیلم و گاهی اوقات صدای زنده، به ویژه برای مصاحبه عالی هستند. 

نوع میکروفن

در ادامه به دو نوع از میکروفن‌های رایج می پردازیم:

کاندنسر: میکروفن‌های Condenser حساس هستند و جزئیات بسیار خوبی را برای آواز استودیویی و سازهای آکوستیک ارائه می دهند. برای استودیوهای خانگی، این نوع میکروفن کیفیت صدای خوبی را فراهم می کند به ویژه برای وکال و سازهایی مانند گیتار و پیانو ایده آل می باشد. کاندنسرها براساس دیافراگم به سه دسته تقسیم می شوند: بزرگ، متوسط یا کوچک

دیافراگم یک غشایی است که به مکانیزمی متصل است که امواج صوتی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می کند. میکروفن‌های کاندنسر با دیافراگم بزرگ اغلب یکی از گزینه‌های منتخب برای افرادی که می خواهند اولین میکروفن خود را بخرند می باشد. میکروفن کاندنسر Audio-Technica AT2035 با دیافراگم بزرگ انتخاب عالی است. نسبت به کارایی که دارد از قیمت شگفت انگیزی برخوردارمی باشد.

دینامیک: میکروفن‌های Dynamic ابزارهایی برای رکورد، اجرای زنده و تولید محتوا، از جمله پادکست و استریمینگ هستند. میکروفن‌های دینامیک از یک دیافراگم برای تبدیل صدا به جریان الکتریکی استفاده می کنند. در این صورت مقاومت کافی برای منابع با صدای بلند مانند آمپلی فایرهای گیتار، پیانو، ‌اسپیکرها و درامز را فراهم می کند. این نوع میکروفن‌ها فرکانس بالا و حساسیت کمتر را در مقایسه با کاندنسر ارائه می دهند. میکروفن‌های دینامیک برای کارهای صوتی روزمره، از جمله استریم، اجرای زنده و صدای استودیویی گزینه خوبی هستند.

بین میکروفن XLR یا USB کدام را انتخاب کنیم؟

اولین میکروفن شما چه نوع کانکتوری باید داشته باشد؟ XLR و USB دو کانکتور اصلی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. XLR یک رابط استاندارد صوتی حرفه‌ای است که در اکثر میکروفن‌ها استفاده می شود. این کابل‌ها با طول‌های مختلفی عرضه شده‌اند.

XLRنوع اتصال
موزیک، صداگذاری، تولید محتوا و اجرای زندهقابل استفاده برای
با هر انداره و طولی موجود است
کانکتور استاندارد که با هر ورودی XLR واکثر تجهیزات استودیویی سازگار است
مزایا
به کارت صدا نیاز داردمعایب

میکروفن‌های USB به راحتی به کامپیوتر و دستگاه‌های هوشمند متصل می شوند. کابل‌های USB و XLR از نظر طراحی با هم یکی هستند. سیگنال‌ها به صورت آنالوگ دریافت می شوند و توسط مبدل‌ها به داده‌های باینری تبدیل می شوند و به کامپیوتر ارسال خواهند شد. میکروفن‌های USB و XLR از لحاظ تبدیل دیجیتال با هم فرق می کنند. اگر برای شما راحتی در الویت قرار دارد، میکروفن‌های USB گزینه مناسبی می باشند. برای اتصال به لپ تاپ، کامپیوتر و حتی برخی از دستگاه‌های هوشمند نیازی به تجهیزات اضافی ندارند و مستقیما به آنها متصل می شوند. در این صورت به راحتی می توانید سیستم خود را راه اندازی و فوری شروع به ضبط نمایید. PM461S و PM461TR یکی از بهترین میکروفن‌های USB از برند MAONO می باشند.

USBنوع اتصال
پادکست، استریم، چت‌های ویدئویی، مصاحبه‌ها‌،ضبط سازهای آکوستیک، وکال و دموقابل استفاده برای
دارای ویژگی و کیفیت بالا
دارای پری آمپ و مبدل‌های A/D که در این صورت نیاز به کارت صدا نیست
راه اندازی سریع
مزایا
سازگاری کمتر با تجهیزات صوتی
ممکن است برای اتصال به کامپیوتر و دستگاه هوشمند به آداپتورهای دیگر نیاز داشته باشد
معایب

آیا به کارت صدا نیاز دارید؟

میکروفن‌های XLR به کارت صدا نیاز دارند در حالی که میکروفن‌های USB عملکرد مستقلی را ارئه می دهند. اگر قصد خرید میکروفن‌های XLR را دارید می بایست همراه آن کارت صدا هم تهیه نمایید. ولی چرا؟ کارت صداها دارای مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال (A/D) برای تبدیل صدای آنالوگ به داده‌های دیجیتالی هستد که کامپیوترها می توانند از آنها استفاده کنند. برای مدیریت تبدیل A/D در میکروفن XLR به یک کارت صدا نیاز دارید. از سوی دیگر، میکروفن‌های USB دارای مبدل‌های A/D هستند در این صورت نیازی به کارت صدا ندارند. اما ممکن است در استفاده از تجهیزات دیگر محدود شوید. اینترفیس‌ها مجهز به پری آمپ‌هایی هستند که سیگنال را تا سطوح قابل استفاده افزایش می دهند که می توانند رنگ منحصر به فردی را به صدا ببخشند. میکروفن‌های USB دارای پری آمپ داخلی هستند، بنابراین رنگ پری آمپ در مقایسه با میکروفن‌های XLR ثابت است، با انتخاب هر پری آمپ‌، رنگ متفاوتی به صدا می دهید. در نهایت، کارت صداها قدرت فانتوم را رائه می دهند که اکثر میکروفن‌های کاندنسر به آن نیاز دارند(از طریق کابل استاندارد XLR فراهم می شود). اکثر میکروفن‌های داینامیک به قدرت فانتوم نیاز ندارند. میکروفن‌های USB همگی به برق نیاز دارند، که از طریق کامپیوتر یا دستگاه هوشمند برق خود را تامین می کنند. به طور خلاصه، میکروفن‌های USB به یک کابل نیاز دارند که برای نیازهای ساده/فضای محدود عالی است. درسته که میکروفن‌های XLR به کارت صدا و تجهیزات بیشتری برای ضبط نیاز دارند، اما از انعطاف پذیری بیشتری جهت کنترل جریان کار و صدا برخوردار هستند و برای کسانی که قصد توسعه تنظیمات خود را دارند یک میکروفن ایده آل می باشد.  اگر قصد خرید میکروفن XLR را دارید و برای استفاده از آن به کارت صدا نیاز دارید، می توانید پکیج PreSonus Audiobox iTwo Studio را تهیه نمایید که به یک میکروفن و کارت صدای مورد نیاز برای کار شما مجهز می باشد.

آیا به لوازم جانبی نیاز دارید؟

لوازم جانبی میکروفن انواع مختلف با کاربردهای متنوع دارند. به عنوان مثال برخی از اکسسوری‌ها برای افزایش کیفیت صدا استفاده می شوند، در حالی که برخی دیگر مانند پایه‌ها، گیره‌ها و کابل‌ها برای نگهداری و اتصال میکروفن هستند(بعضی از میکروفن‌ها مانند RODE NT-USB Mini  خود دارای پایه هستند). در جدول زیر لوازم جانبی‌های ضروری میکروفن معرفی می شود.

از میکروفن در برابر اتفاقات ناگهانی مانند افتادن و ضربه خوردن محافظت می کند
پایه را می توان به صورت عودی یا افقی تنظیم نمود
قابلیت تنظیم دو طرفه برای میکینگ کردن سازهای آکوستیک، آمپ‌ها و درامزها
استند
گیره‌ها میکروفن را بر روی پایه محکم می کند
اکثر میکروفن‌ها خود یک گبره دارند
انعطاف ژذیری را بالا می برد
گیره
موجب افزایش کیفیت می شود(برای وکال عالی هست)
سیلاب‌های P وB (معروف به plosives) را حذف یا نرم می کند
پاپ فیلتر Bespeco FPOP01 می توانید از پسکو خریداری نمایید
پاپ فیلتر
افزایش دهنده کیفیت درواقع به عنوان لرزه گیر استفاده می شود
اغلب با میکروفن‌های کاندنسر سازگار است
شاک مانت
جهت کاهش نویز و بهبود صدا
برای ضبط صدا، ویدئو و اجرای زنده در فضای باز مناسب می با
وینداسکرین

میکروفن باکیفیت را از کجا تهیه کنیم؟

افرادی که می خواهند برای اولین بار میکروفن خود را بخرند، بهتر است از جایی که به صورت تخصصی دراین زمینه فعالیت می کنند،‌تهیه نمایند تا آنها را به بهترین نحو راهنمایی کنند. فروشگاه آنلاین پسکو با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه تجهیزات صوتی و ساز توانسته است خود را در این زمینه ثابت کند. می توانید با توجه به نکات گفته شده اولین میکروفن خود را از این سایت خریداری نمایید و در صورت نیاز از کارشناسان برای خرید بهترین میکروفن مشورت بگیرید. همینطور peskco برای راحتی شما و مقرون به صرفه بودن، پکیج‌های Presonus Audiobox 96 USB Ultimate 25th Anniversary، Focusrite Vocaster One Studio و Focusrite Vocaster Two Studio را ارائه می دهد. که برای تولید پادکست، استریم، وبلاگ و موارد دیگر مناسب می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *